Tomo Foods Whole Pickled Cucumber

018

Tomo Foods Whole Pickled Cucumber
Valmistusmaa: Kiina (Mao Food Industry Co, Sui Zhangpu County)
Pilkotut kurkut mausteliemessä
Kurkut, vesi, soijakastike, sokeri, suola, sitruunahappo, vehnä, mausteet
Arvosana: 6/10 ★★★★★★☆☆☆☆

Sain tuliaisina suoraan alkuperämaasta purkillisen näitä kiinalaisia kurkkuja. Mielenkiintoista, kuinka erilainen onkaan orientaali suolakurkku kotimaisiin ja itäeurooppalaisiin sukulaisiinsa verrattuna! Liemessä on mm. soijakastiketta. Kurkut ovat todella kummallisen muotoisia: käärmemäisiä ja epätasaisen kokoisia, nahkeita. Voiko kurkku olla suomuinen? Ulkonäöstä tulee mieleen lähinnä jonkin liskon häntä. Purkki näyttää vanhentuneen jo 2014, toivottavasti jään eloon. Syödessäni tätä tuotetta minun pitää useasti muistuttaa itselleni että kyseessä on todellakin suolakurkku, eikä esimerkiksi biitti karamelisoitua, soijakastikkeessa uivaa sisiliskoa. Maku on yhdistelmä sitruunaa, kalakastiketta ja soijan suolaisuutta. Etäinen inkiväärin maku lämmittää hieman.

Näitä kurkkuja tuskin voi käyttää ruoanlaitossa missään roolissa, mutta sellaisinaan popsittuina ne ovat yllättävänkin herkullisia. Koostumus on epämiellyttävä: liukas ja nariseva, ikäänkuin ylisuuri pakasteesta sulatettu vihreä leikkopapu. Makuun tottuminen kestää hetken, mutta nopeastihan nämä lopulta purkista katoavat. Etikka ei maistu, sitä ei taida tuotteessa olla. Googlen käännöspalvelu antoi minulle vain auttavan käsityksen tuoteselosteesta. Ostaisinko minä näitä etäisesti kurkkumaisia pötköjä? En. Suosittelenko silti kokeilemaan kulttuurielämyksen takia, jos saat jostain purkin Tomon kurkkuja käsiisi? Ehdottomasti.


Saatavuus: Kiina?

Yksi ajatus artikkelista “Tomo Foods Whole Pickled Cucumber

  1. Eivät välttämättä olleet vanhentuneet 2014, Kiinassa usein tuntuisi olevan tapana leimata pakettien kylkeen valmistuspäivä parasta ennen päivän sijasta.

    Tykkää

Jätä kommentti