Sauvon vanhan ajan valkosipulikurkkua viipaleina

014

Sauvon vanhan ajan valkosipulikurkkua viipaleina

Valmistusmaa: Suomi, Sauvo
Koristeviipaloituja suomalaisia valkosipulisuolakurkkuja
Kurkku, vesi, suola (2,3%), maitohappo, etikka, mausteet (mm. valkosipuli), säilöntäaineet (E 211, E
202), stabilointiaine (E 509), luontaiset aromit ja makeutusaine (E 954)
Arvosana: 5/10 ★★★★★☆☆☆☆

Aivan ensimmäisenä tässä viehkosti pakatussa, jopa kauniissa säilykkeessä huomioni kiinnittyi nimeen. ”Vanhan ajan valkosipulikurkkua”. Vilkaisin siispä tuoteselostetta, oletin löytäväni sieltä Vanhan Ajan malliin lähinnä luontaisia aromeita, mausteita ja niin edelleen. Sensijaan tähän tuotteeseen on pakattu melko lailla kaikenlaista E-koodia. Älkää ymmärtäkö väärin, en ole mikään itse huovutettuja hattuja käyttävä rasittava luomuhenkinen huru-ukko, ristiriita vain hämäsi hieman. Avataanpa tuoteselostetta hieman:

E 211 on yleinen Natriumbentsoaatti. Säilöntäaineena se ei ole mukavimmasta päästä, se kun tutkitusti korkeaan lämpötilaan jouduttuaan muodostaa karsinogeenisiä yhdisteitä jos samassa tuotteessa on myös E 300 Askorbiinihappoa. E 202 on pihlajanmarjoissakin esiintyvä Kaliumsorbaatti. E 509 on Kalsiumkloridi jota käytetään kiinteyttämiseen ja stabilointiin. Stabilointi elintarviketeollisuudessa tarkoittaa erilaisten reaktioiden estämistä, stabilointikemikaali siis estää muita kemikaaleja reagoimasta keskenään. E 509 on vanha tuttumme Sakariini. Se on 500 kertaa sokeria makeampaa.

No, ainakaan et liho tätä kurkkua syömällä. Maku ei ole huono, valkosipulin osuus siinä tosin jää vähäiseksi. Suolaakin on harvinaisesti tarpeeksi. Harmi että tuote on viipaloitu, vieläpä ”koristeviipaloitu” mikä kurkkuasioissa tarkoittaa eräänlaista aaltopeltikuviota jonka funktio lienee lisääntynyt kitkapinta. Moni kakku päältä kaunis: tämä on keskilinjan kurkku joka kaatuu turhaan keinotekoisuuteensa.


Saatavuus: Isot marketit, K-kaupat

Jätä kommentti